17 Şubat 2012 Cuma

O Yaşıyor


Başlığa aldanmayı bende isterdim elbette.Belki öldü ama hala yaşıyor bir yerlerde.O'nun pop'a sağladı katkı azımsanmayacak kadar değil.O bir efsane.O MİCHAEL JACKSON.

Herkes dinlediğini söyler ya da herkes onun hakkında fikir sahibidir dünyada.O'nun öldüğü gün (25 haziran 2009) sabah uyandığımda gerçekten iğrenç bir gün olacağını anlamıştımki.Gazeteyi açmam ile beraber bunu öğrendim.Sonra Youtube açtım defalarca O'nun şarkılarını dinledim.Çocukluğumda Şahit olduğum konserleri vardı ama hiç bilinçli olarak seyretmemiştim.Belkide o yaz ya da şu anda hatırlamadığım bi zamanda Londra'da konser verecekti büyük bir turne olacaktı, hazırlıklar neredeyse bitmişti.Malesef doktorunun yazdığı ağır ağrı kesiciler yüzünden onu kaybettik belki kasıtlı belki de kasıtsız yapıldı ama O'nu kaybettik.O zamana kadar gündemde olmayan adam o gün gündemdeydi ama bu kez çok üzücü bir haberle, bunlar olmasaydı Londra'daki konserle gündeme gelecekti keşkede öyle olsaydı.Daha sonra Londra turnesi kapsamında yapılan hazırlıkların, provaların olduğu görüntüleri film haline getirip MJ anısına yapılmıştı, filmin adı ise;THİS İS İT bu filmi izlemeği her şeydem çok istemiştim.O'ndan geriye kalan tek şey o gülücüğü oldu son kez sahnede gördük bu filmde ama O'nu son kez izlemek her şeye değerdi...

16 Şubat 2012 Perşembe

Fetih'lere devam

                                                
Söyleyecek çok şey yok.Gerçekten harika olmuş emeği geçenlerin ellerine sağlık fakat geri gelelim bu tam anlamıyla elit olmuş anlamına gelmez.
Hiçbir şey kusursuz değildir.Bu film belki bi başlangıç artık daha fazla paralar harcanacak bu sektöre tamam bir hollywood gibi olmayacak ama buda neticesinde bir gelişmedir.Bence eleştirilecek nokta şudur ki film gayet başarılı tabiki ama efektler konusunda insanlar daha ön yargılı bakıyorlar biz yapamayız diye, fakat bu bu çapta ilk deneme olsada bana göre gerçekten iyi iş çıkarılmış bir film ki zaten filmin mekanlarının efektlerinin iyi olmasını beklemekte zor çünkü film 15. yy'de geçiyor.Bunu yapmakta çok zor iş gerçekten yapanların bir kez daha ellerine sağlık diyorum buna devam edilmesini umuyorum aynı paraya 3-5 orta düzey film çekileceğine bu denli üst düzey film çekilmesi gayesindeyim.

15 Şubat 2012 Çarşamba

Masal'a devam!

                            
Bu günlerde herkesin dilinde tek bir isim var Jeremy Lin.Hansel ve Gretel'den bile daha iyi bir masal oldu. Hatta artık masaldan bile çıktı bu ve belkide bir daha göremeyeceğimiz bir olaya şahit oluyoruz ama şu kesin New York'un bu sakatların ardından aradığı kan oldu ve D'antoni'nin sistemine çok uygun.Belki bir süperstar olamaz ama kesinlikle katkı sağlar. Toronto maçındada maçı kazandıran basketi attı dahada yapacak bir şeyi yok.Ama Spike Lee formasını giymese bile şuan asyalılar için bir ilham kaynağı oldu belkide.Umarım bu devam eder ki zaten artık belirli bir süre alacaktır az buz bir şeyde değil ha! asyalılar gibi bende bu masal devam etsin istiyorum...