8 Mayıs 2012 Salı

Tony Stark Kimdir? Kime Denir?

                     

Aslında bu adamın hikayesi şudur(T.Stark); Ünlü bir mucit ve milyoner olan Tony Stark, Stark Industries adlı kendine ait bir şirket kurmuştur ve silah üretimine başlamıştır. Sonra Afganistan'daki bir terör örgütü Tony Stark'a bir suikast düzenlemiştir. Bu suikastte Stark'ın vücuduna şarapnel parçaları girmiştir. Tony Stark'ın ölmemesi için Afganistan ordusu Tony'nin göğüsüne bir çeşit mıknatıs yerleştirilmiştir ve Tony'nin ölümü engellenmiştir. Afganistan ordusu da bu olaya karşılık Tony Stark'ın teknolojisini almak istemiştir. Tony'de teknolojisini vermemek için kendine çok fonksiyonlu bir zırh yapmıştır(J.A.R.V.I.S). Bu zırhla terör örgütünü alt etmiştir. Kendi yaptığı bu demir zırhıyla insanlığı korumaya başlamıştır.


Neden R.Downey Jr. ; Büyük ihtimalle bu rol için daha iyi birisini bulamazlardı. Hem görünüş olarak hem yetenek olarak rolünü çok iyi oynuyor. Tabi Tony Stark’la ciddi benzerliklerinin olması da cabası. Aynı Tony Stark gibi hayatı boyunca zengin olan Downey yine aynı Stark gibi gençlik yıllarında fazlasıyla sorumsuzdu. Sürekli olarak alkol ve uyuşturucuyla bağlantılı olarak hapse girip çıkmış olan Downey’ye uyuşturucuyu ilk veren kişi de babasıymış. Çizgi romandaki Iron Man’in de alkol problemleri olduğu hesaba katılınca kimsenin daha iyi bir seçim bulabileceğini sanmıyorum. Aynı alkol sorunu, babasının kendisine karşı ilgisizliği, çalışmadan her istediğini elde edebilme...
Bir çok oyuncunun yaptığı gibi karakterine bürünmek adına karakterin yaşamını kopyalamasına gerek olmadığı kesin.






2 yorum:

  1. YANLIŞ... ZIRHIN ADI J.A.R.V.İ.S DEĞİLDİR. JARVİS SESLİ KOMUT SİSTEMİNİN ADIDIR VE TONY STARK EVİNDE DE BU SESLİ KOMUT SİSTEMİNİ KULLANMAKTADIR. TAMAMEN YANLIŞ ARAŞTIRSAYDIN VEYA FİLMİ DİKKATLİ İZLESEYDİN İYİYDİ BÜTÜN FİLMLERİNİ 5 - 6 KEZ İZLEDİM AVENGERS DAHİL VE ACAYİP DİKKATLİYİMDİR FİLMLE İLGİLİ NE SORARSAN SOR CEVAPLARIM.

    YanıtlaSil
  2. Zırhlarına ''Mark'' ismini takmıştır ve sırayla numaralandırmıştır. Yukarıda ki yorumda J.A.R.V.I.S'in sesli komut sistemi olduğu söylenmiş,yanlış. J.A.R.V.I.S bir işletim sistemidir. Yapay zekanın son noktası olarak Stark bunu hem evinde hem şirketlerinde hemde zırhlarında dahili sistem olarak kullanır. Elbette hayal ürünü şeylerden konuşuyoruz fakat,mantıklı düşünülürsen bahsedilen işletim sistemini yapmaya yaklaşmış durumdayız.

    YanıtlaSil